TALASOTERAPIJA

Sistem Aqua Maris® izpira nosno votlino in sinuse, kar zagotavlja popoln učinek talasoterapije - kombinacijo delovanja morske soli in zdravilnih rastlin Sredozemlja.

Normalno dihanje je odvisno od stanja nosne sluznice. Prehlad, alergije, težave s sinusi, bivanje v klimatiziranih prostorih in številna druga stanja povzročajo povečano izločanje in otekanje nosne sluznice ali njeno izsušitev. V takšnih situacijah je pravilno dihanje onemogočeno. Oteženo dihanje predstavlja oviro tako za otroke kot odrasle in jih ovira pri vsakodnevnih aktivnostih.

Morje in specifična vegetacija Sredozemlja blagodejno vplivata na dihalni sistem. Naravni učinek bivanja ob morju je mogoče doseči skozi vse leto z uporabo izdelkov na osnovi morske vode in rastlin sredozemskega območja, kot sta mirta in smilj. Čiščenje nosu z morsko vodo je nekaj običajnega med prebivalci priobalnih krajev.

Čiste kapljice Jadranskega morja, bogate z esencialnimi minerali, vlažijo sluznico in ščitijo pred alergeni, virusi in bakterijami. Nežen za vsakodnevno uporabo, brez dodatkov in konzervansov, je izdelek nepogrešljiv del sodobnega in zdravega načina življenja.

Sestava

Sistem za izpiranje nosu Aqua Maris® ponuja organsko sol, obogateno z visokokakovostnimi eteričnimi olji mirte in smilja, ki imajo antiseptične in protivnetne učinke, mehčajo sluz in blagodejno vplivajo na dihalne organe. 

Zakaj Jadransko morje?

Sol iz Jadranskega morja vsebuje več kot 80 esencialnih mineralov in oligoelementov, vključno s tistimi, ki pozitivno vplivajo na nosno sluznico. Skupaj tvorijo uravnoteženo harmonijo, ki daje življenje in ki jo je mogoče dobiti le v naravi.

Zakaj mirta in smilj?

Z vdihavanjem eteričnega olja mirte blagodejno vplivamo na dihalni sistem. Tako kot smilj ima antiseptični učinek, saj deluje kot razkužilo proti bakterijam, virusom in glivicam, čisti nosno sluznico, zmanjšuje nabiranje sluzi/katarja in lajša izkašljevanje. To je razlog, zakaj se je mirta tudi v tradicionalni medicini uporabljala za kronične bolezni dihalnega sistema. Z vdihavanjem tega eteričnega olja negujemo nosno sluznico, jo obnavljamo in hkrati delujemo tudi na naša čustva. Vonj mirte osveži in dvigne duha. To eterično olje je primerno za uporabo tudi pri najbolj občutljivih ljudeh.

Eterično olje smilja spada med draga olja, za njegovo izdelavo pa je potrebno veliko spretnosti. Na naših otokih velja prepričanje, da smilj v svojih cvetovih zbira sončno toploto. Zaradi tega tudi obstaja tradicija polnjenja blazin s tem čudovitim cvetom v upanju, da bo shranjeno sonce grelo, ko bo zapihala hladna burja. Iz rastline v cvetu se proizvaja eterično olje, ki je tako nežno, da ga lahko prenaša tudi najbolj občutljiva koža. Vdihavanje eteričnega olja deluje protivnetno, zlasti proti virusom, analgetsko in antioksidacijsko, zmanjša otekanje nosne sluznice, zmehča sluz ali nakopičene izločke, zmanjša pa tudi dražilni kašelj. Njegova uporaba je primerna za ljudi z alergijami. To izjemno in dragoceno eterično olje neguje in obnavlja nosno sluznico. Vonj smilja blagodejno vpliva tudi na naša čustva, zato se poudarja tudi njegova sposobnost, da povrne moč umu, ki je izčrpan zaradi stresa. Moč Sonca, shranjena v kapljici tega olja, vrača toplino v naša srca, njegovo vrednost pa morda najbolje opisuje francosko ime za smilj »immortelle“ - nesmrtnost.

Posoda za izpiranje Aqua Maris®

Anatomsko oblikovana posoda omogoča enostavno, udobno in učinkovito izpiranje nosne votline. Posoda ima prostornino 320 ml, kar je dovolj za izpiranje obeh nosnic. Dodatna prednost posode za izpiranje nosu Aqua Maris® je, da morska voda prosto izteka iz posode, brez dodatnega pritiska, kar omogoča nežno izpiranje brez nevarnosti otitisa (vnetja ušesa). Iztekanje vode je mogoče nadzorovati, tako da je posoda primerna tudi za najbolj občutljive nosove.
 
Ob začetni pomoči staršev jo lahko uporabljajo celo otroci (starejši od 6 let)!

Indikacije

Sistem za izpiranje nosu Aqua Maris® je namenjen čiščenju nosa:

  • pri ljudeh z akutnim in kroničnim rinitisom ali sinusitisom
  • pri ljudeh z alergijo
  • po operativnih posegih v nosu (po posvetovanju z zdravnikom)
  • pri ljudeh s suho nosno sluznico
  • pri vsakodnevni higieni, pri športnikih in rekreativnih športnikih pred fizičnim naporom

V vseh zgornjih primerih lahko sistem za izpiranje nosu Aqua Maris® ublaži simptome, zmanjša vnetje nosne sluznice, izboljša celoten sinusno-nosni status in omogoči ponovno nemoteno dihanje.

Ljudje s suho nosno sluznico, alergiki in ljudje, ki trpijo zaradi težav s sinusi, lahko postopek ponavljajo večkrat na teden.

Športnikom in rekreativnim športnikom svetujemo, da si nos izperejo pred fizično aktivnostjo.

Kako deluje?

Pripravljena raztopina morske soli v vodi zaradi vsebnosti mineralnih soli, obilja oligoelementov in dodatka eteričnih olj mirte in smilja blagodejno vpliva na nosno sluznico. Z njeno uporabo izperemo odvečno nosno sluz in dražilne snovi, zmanjšamo vnetje in izboljšamo občutek za vonj in okus, kar vse skupaj vodi k lažjemu dihanju.

Mehanizem delovanja

Raztopino vnesemo v eno nosnico in prosto izteče ven skozi drugo nosnico.

Nosna sluznica ima zaščitno funkcijo pri vzdrževanju fizioloških pogojev zgornjih dihalnih poti. Izpiranje nosne sluznice in sinusov lahko okrepi sposobnost sluznice, da se upira vplivom različnih povzročiteljev okužb, vnetnih mediatorjev in dražilnih snovi.
 

Kako uporabljati sistem za izpiranje nosu Aqua Maris®?

Postopek je preprost in prijeten!

Morsko sol Aqua Maris® je treba iz vrečke stresti v posodo za izpiranje, nato posodo napolnite s prekuhano mlačno (približno 37 °C) vodo do črte, premešajte in nos izperite kot sledi:
Izpirajte nad umivalnikom.
 

 
1. Nagnite se naprej, glavo obrnite na stran, brado pa držite pritisnjeno ob prsi .
 


2. Vrh posode prislonite na nosnico in jo namestite tako, da nosnico zamašite. Dihajte skozi usta.
 


3. ZZačnite z izpiranjem, raztopina bo tekla skozi nasprotno nosnico. Voda prehaja skozi nosno votlino in poleg temeljitega čiščenja nosnih kanalov nežno masira vrsto živčnih končičev v sinusih.

4. Popolnoma izpihajte nos v treh položajih:
Glavo nagnite naprej v visečem položaju, jo zasukajte na eno stran, zaprite spodnjo nosnico in nežno pihnite skozi zgornjo nosnico.


5. Glavo postavite v vodoravni položaj, obraz obrnite navzdol in pihnite skozi isto nosnico.
 


6. Izravnajte se in izpihajte nosnico v pokončnem položaju.
Postopek ponovite z nasprotno nosnico.

 

Po izpiranju se oseba počuti energično in sveže, ker diha s polnimi pljuči. Zato izravnajte hrbet, izprsite se in okrepite svoje čute s sistemom za izpiranje nosu Aqua Maris®!

SPOZNAJTE TUDI DRUGE IZDELKE
aqua maris
asortiman aqua maris proizvodi